9 februari 2009

vin provning

Vi var ju på vinprovning i fredags också! Jag satt för första gången inte med mamma och Kjell, de hade placerat mig med styrelsemedlemarna! detvar gulligt tycker jag Y vinerna var goda, min favvo george breuer riesling var med och skulle testas att drickas varm och kall. Sen var det en valpolicella (mmm Välgodkänd rött) och en mini beurolli (något sånt heter det) och ett annat vitt som var såååååååååå söt inte gott, en spätzler (eller något sådant). Ett rött till var det och det och den sööööta skulle povas luftat (decanterat) och inte luftat. Jag kan säga att det är skillnad på både doft och smak beroende på varmt kallt och luftat och icke luftat. många svenskar gör felat att dricka vitt vin för kallt och rött vin för varmt, att decantera är nästan alltid bäst då vinet får en fylligare smak. en regel man kan förhålla sig till är att ta ut det vita vinet ur kylskåpet en halv timme innan det ska serveras till maten och sätta in rött i kylskåpet en halv timma innan maten.

Nästa provning ska jag försöka ta med en kompis. Någon frivillig, god mat och mycket vin samt ev utekväll...

Inga kommentarer: